Testa din sida

Här kan du testa hur din sida ser ut på olika plattformar. Att bara ha en sida räcker inte idag när besökarna kan tänkas använda allt från små skärmar på mobilen till stora skärmar på sin dator hemma.

Denna infosida anpassar sig till de olika enheterna. Gör din sida det?

Hur du testar

Du kan enkelt testa din eller någon annan sida. Du anger adressen till sidan i rutan till vänster på testsidan och trycker Enter.

Jag ser ingen rutan

Om du inte ser denna sida inuti en bild av en telefon, surfplatta, laptop eller skärm tittar du antagligen på sidan utanför själva testsidan. För att komma till testsidan klickar du på denna länk.

Olika storlekar

Laptop och Stationär

I dessa upplösningar visas sidan i sin helhet. Här har du ofta nog med plats att se hela sidans bredd.

Surfplattor

En surfplatta har vanligtvis en ganska hög upplösning men för att texten skall bli läsbar måste användaren zooma in sidan. Den kommer då inte vara synlig i hela sin bredd och för att se allt krävs det att man hela tiden flyttar sig runt på skärmen. På en surfplatta kan man även välja att se sidan i porträtt- eller landskapsläge.

Ett modern sida anpassar sig till skärmens storlek och visar sidan i ett format som passar.

Smartphones

En modern mobiltelefon fungerar i stort som en surfplatta med den begränsingen att skärmen är mindre. Här blir det ännu viktigare att sidan anpassar sig. Exempelvis kan bilder göras mindre eller tas bort, menyn anpassar sig och så vidare.

Hur funkar det?

Sidan du ser visas i en ram (en iframe) som bäddar in en annan sida i en webbsida. Detta gör att sidan du ser i de olika enheterna är den riktiga webbsidan och du kan klicka på länkar och den fungerar precis som vanligt.

Surfplattan och telefonen har försetts med rullgardinslister (scrollister) så att du skall kunna rulla sidan på en dator som saknar touchskärm. Denna list inskränker något på skärmytan.

Tanken med denna sida är främst att ge dig en uppfattning om hur en sida kan se ut på olika enheter snarare än att ge en exakt återgivning.

Om upplösningar

Upplösning är det antal bildpunkter som kan visas på en skärm och anges i antal för bredd och för höjd. En upplösning på 1600x900 innebär att skärmen kan visa 1 600 bildpunkter på bredden och 900 bildpunkter på höjden.

För att enheterna inte skall bli för stora har laptoppen och den stationära skärmen skalats ner.

Hur får jag en?

Inser du att din sida inte kommer till sin rätt på mindre enheter och vill uppdatera den till en modern och flexibel design? Då kan vi på Arthead hjälpa dig. Gå till vår webbsida och där hittar du kontaktinformation.